Velkommen til min første billedgruppe her på sitet: Gruppe Nr. 23 med hele 520 billeder i. Lidt baggrundshistorie for den udenforstående:
 
Tilbage på tirsdag den 4. november 2003, kl. 15:46:49, købte jeg mit første og nuværende digitalkamera af mærket/med navnet: Canon Digital Ixus i på 4.0 megapixels.

Sammen med kameraet fulgte et lille hukommelseskort på bare 32 MB, og jeg købte så, så hut jeg visker 2 store kort på 256 MB. Da dette ikke var helt nok, købte jeg 2 kort mere på 256 MB i 2 omgange så jeg til sidst havde 5 i øvrigt SD-kort i alt, efterhånden som de øvrige kort blev fyldt op.
 
Og det gjorde jeg fordi min daværende ældre sag af en computer fra 1994 ikke ku' håndtere billeder med sin Windows 95.
 
I april 2004 skiftede jeg så omsider min computer ud med min nuværende - en forholdsvis ny sag fra marts 2003 med Windows XP installeret på sig, som jeg havde overtaget fra noget familie. Og så tog tingene fart.
 
Alle de 5 kort, jeg havde holdt hus med det sidste lille halve års tid, fyldte jeg nu helt op på rekord tid og overførte alle billederne til harddisken på den nye computer, hvorefter jeg omsider fik alle 5 kort fri til nye billeder.
 
Men et års tid senere gik det hverken værre eller bedre, end, at jeg var så uheldig at få en ondsindet virus på computeren, som mit daværende middelmådige antivirusprogram fra TDC (TDC's sikkerhedspakke), desværre ikke var i stand til hurtig nok, at opdage.
 
Og dermed gik alle de billeder jeg havde taget i det forløbende år, hele 4.778 styx - herunder 333 billeder fra min mors 70 års fødselsdag, tabt sammen med alle øvrige data på harddisken, da jeg selvfølgeligt ikke havde lavet backup på noget som helst af det, og jeg måtte - surt show - starte helt forfra på 2 nye og større harddiske som jeg har den dag i dag.
 
Da jeg fik computeren tilbage efter endt reparation, overførste jeg stadig mine billeder til computeren, men alle originalbillederne brændte jeg nu over på dvd'er, som jeg p.t. har 5 styks af, der er fyldt helt op med godt 3.000 billeder på hver + en jeg sådan lige p.t. har gang i.
 
Og proceduren er følgende: De 4 store kort har jeg på forhånd nummereret med en dymolabel på forsiden og en med samme nummer på bagsiden af hvert korts plastetui. Dog var jeg så uheldig at tabe kort Nr. 4 til en arrangement i anledning 60 årsdagen for Danmarks befrielse på havnen i min barndomsby Dragør tilbage på torsdag den 5. maj 2005.
 
Siden da har jeg købt et nyt SD-kort på 256 MB af mærket PQI som de 3 øvrige store kort i øvrigt også er. Men da det nye kort ser anderledes ud end de 3 andre gamle kort, har jeg valgt ikke, at nummerere det, men ud fra selve udseendet ka' jeg så se, at det er kort Nr. 4.
 
Når alle 5 kort er fyldt helt op - og ikke et sekund før - overfører jeg på helt traditionel vis alle billederne kort for kort til min computers data-harddisk.
 
Så opretter jeg en mappe som bærer kortmærke-korttype, kortnummer-det antal gange jeg har brugt kortet/fyldt det op, standardbilledantallet = antal billeder på kortet i alt og fra dato, til dato, som navn: F.eks. "PQI-SD-Kort Nr. 3-16 (216 = 208 skud i alt) (Fra den 27-12-2005, til den 31-12-2005)". Data og billedantallet er opdigtet, men sådan cirkus ser navnet på en sådan mappe ud.
 
Derefter flytter jeg de automatisk oprettede mapper efter dato, ind i den nye mappe og kigger alle billederne hurtigt igennem før jeg sletter kortet og skifter det ud med det næste, og så starter proceduren forfra.
 
Når alle billederne - typisk end 8-900 styx - er overført til computeren, starter jeg med, at vende alle billederne. Grundet mit handicap og venstrehåndethed vender jeg kameraet på hovedet for, at få udløserknappen over i venstre side. Derfor vender alle billederne - bortset fra dem jeg ta'r i blinde med kameraet vendt imod mig selv, og dem andre folk ta'r af mig med mit kamera - på hovedet, og ska' vendes.
 
Det foregår i Windows, da jeg der ka' vende alle billederne i en mappe på en gang, ved at markere det hele. Når billederne er markeret, vender jeg dem alle sammen 90 grader med uret 2 gange.
 
Når det så er gjort fjerner jeg markeringen og går billederne igennem for højkantsbilleder, som jeg vender på plads med 1 x 90 grader tilbage mod uret. Sådan fortsætter jeg med samtlige datomapper i samtlige 5 hovedmapper - en mapper pr. kort.
 
Efterfølgende går jeg ind i mit billedbehandlingsprogram: Photoshop Elements 2.0, går alle datomapperne i alle 5 hovedmapper igennmem og nummere og navngi'r alle billederne i mapperne efter hva' det overordnet er jeg har taget billedet af den dag - altsås hva' billedeserien handler om.
 
I røven på det går jeg så ud af Potoshop Elements igen, åbner mit brænderprogram: "Sonic Record Now", sætter billed-dvd'en, jeg har gang i, i dvd-brænderen og brænder den lille gigabyte billeder det nærmest bogstaveligt talt "drejer sig om", over på dvd'en.
 
Efter endt brænding flytter jeg dvd'en fra brænderdrevet til dvd-drevet, hvor jeg lige tjekker om billederne er vel brændt over på dvd'en. Jeg kunne godt gøre det i selve brænderdrevet, men jeg synes det andet er nemmere, og så har jeg desuden vænnet mig til, at gøre det på den måde.
 
Når det er gjort og alt forhåbentligt er i sin skønneste orden, lader jeg dvd'en blive i dvd-drevet lidt endnu, lukker mit brænderprogram ned og åbner min overordnede billedemappe.
 
Der åbner jeg så en undermapper som hedder: "Forskønede billeder gruppe for gruppe", og opretter en mappe som f.eks. hedder "Gruppe Nr. 23". I denne mappe opretter jeg igen 2 undermapper til, hhv. "Bearbejdede billeder" og "Ubearbejdede billeder" med samme navne.
 
Dernæst lukker jeg alle mapper igen og aktivere dvd'en i dvd-drevet igen, ved, at trykke et par gange på eject-knappen så skuffen ryger ud og ind. Derpå klikker jeg OK til, at den ska' åbne mappen for at vise filer, hvorefter jeg gennegår alle de nye billeder og ta'r kopier af mange af dem til den tidligere oprettede undermappe til f.eks. mappen Gruppe Nr 23: "Ubearbejdede billeder".
 
Når det så er gjort og jeg har været samtlige nye billeder igennem på dvd'en, er mappen "Ubearbejdede billeder fyldt godt op med ca. 6-700 billeders penge, som trænger til en kærlig hånd i et billedbehandlingsprogram. Så lukker jeg alle billedemapper ned, og åbner et Excel-dokument, hvor jeg gør status over hvor mange nye billeder jeg har tilføjet og hvor mange originalbilleder jeg har i alt med mere, hvor efter jeg er færdig for den dag.
 
Den næste dag påbegynder jeg et projekt på cirkus en uge eller 2 i Photoshop Elements 2.0, med, at bearbejde alle de 6-700 billeder i mappen "Ubearbejdede billeder", en ad gangen, og flytter dem via funktionen "Save as", en for en over i mappen "Bearbejdede billeder" efterhånden som de er færdigbearbejdede.
 
Bagefter går jeg over i mappen Gruppebilleder, som er en undermappe til mappen med billederne til min hjemmeside. Der - altså i mappen "Gruppebilleder" - opretter jeg en undermappe som f.eks. hedder: "Gruppe Nr. 23".
 
I den opretter jeg først en undermappe i, som f.eks. hedder "Hele gruppe Nr. 23". Den opretter jeg en undermappe til, som f.eks. hedder: "Samlet under ét (520 billeder)". Og i netop den mappe kopierer jeg hele indholdet af mappen "Bearbejdede billeder" over i.
 
Så scoller jeg billederne igennem og sletter alle dem, jeg af forskellige årsager ikke ka' lægge her ud på sitet, inden jeg nu opretter en ny undermappe i mappen "Hele gruppe Nr. 23", som hedder: "Delt op i de enkelte billedserier". Der opretter jeg et x-antal undermapper i, alt efter, hvor mange billedserier der er.
 
De får så nøjagtigt samme navn på ikke over 20 tegn inklusive mellemrum, som de tilhørende sider med de samme billeder har ude i menubaren til venstre, inden jeg kopierer netop de enkelte billedserier over i disse nye mapper.

Og det er her jeg nu er kommet til. Denne side indeholder som nævnt i starten, 520 billeder fra Gruppe Nr. 23 - altså samtlige billeder i Gruppe Nr. 23 - som handler om hhv.: "Efterår 2007 i Brønshøj" ("Efter 2007 i Brh"), "Julen 2007 m.m. 1. del" ("Julen 2007 m.m. 1"), anden del kommer i Gruppe Nr. 24, og endeligt "Præsentation af min hjemmeside" ("Præs. af website"), blandet godt og grundigt sammen imellem hinanden.
 
På denne så at sige hovedside, vil jeg efterfølgende dog ikke skrive under hvert enkelt billede. Senere kommer der sider med navnene i parentes med de enkelte billedserier hver for sig, og dem skrever jeg under hvert enkelt billede i dagene efter.
 
Men om ikke andet, så god fornøjelse med samtlige 520 billeder uden tekst under i dette fotoalbum/på denne billedside. Billederne på denne side er primært taget ved juletid, derfor er der sne og nisser omkring.
 
Til din orientering er alle 520 billeder taget inden for tidsrummet fra søndag den 4. november 2007, kl. 10:54, til fredag den 16. november 2007, kl. 18:03, ifølge alle diverse kameraoplysninger.

Det er et tidsrum på bare 12 dage/døgn, 7 timer og 9 minutter i alt. Det siger ligesom lidt om, hvor mange billeder jeg tog i julen 2007.
 
Og så var/er det i øvrigt ikke engang dem alle sammen, da jeg jo som tidligere nævnt mangler billederne fra selve juleaften, over nytåret 2007-2008 m.m.
 
Men de er stadig på kortene, som jeg forventer, at gøre færdig hensides min 35 års fødselsdag om nu bare 3 dage fra nu, her på torsdag den 6. marts 2008. Og det bliver så siden hen til: "Gruppe Nr. 24", så du har noget at glæde dig til.
 
Men foreløbigt endnu engang god fornøjelse med disse 520 billeder, som jeg grundet mængden har været nødsaget til at indsætte her på siden i 6 omgange med 100 styx ad gangen og 20 styx i den sidste, for, at der ikke sku' gå alt for meget kagemand i overførslen/uploadingen. Hvilket jeg nok også vil gøre med de enkelt billedserier, når jeg kommer så langt.
 
Men det er dog ikke nogen man ka' se her på siden, og nok heller ikke de efterfølgende sider, da de er sat sporløst i forlængelse af hinanden.
 

| Svar

Nyeste kommentarer

24.10 | 03:34

Tak fordi, du finder ovenstående tekst morsom. Jeg har dog siden hen fundet frem til sitet: www.timeanddate.com, hvor man bl. a. ka' lave mere præcise timere.

22.10 | 17:24

lol

27.02 | 14:05

Lyder forfærdeligt :/

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

02.09 | 14:54

Hej Christian, psykiater Kurt Rasmussen indstillede mig til førtidspension i 1996, - hvorfor han ikke, som du skriver gik pension i 1989, men 1999 😊