Her følger nogle prøve billeder af mine pærebordlamper m.m. på et par hylder ved fodenden af min seng, taget med forskellige lysindstillnger på kameraet. Her er prøvebillede Nr. 1

Her har vi så et billede af et flot juletræ inde i Tivolis julemarked ca. 2005 henne ved restaurant Nimb og Balkonen.

Her er et lidt mytisk kunstværk, som i en eller anden grad nok ska' forestille solen. Hvem der er kunstneren aner jeg ikke, men den står på Amagers sydside af Langebro taget oppe fra selve broen og ned ca. foråret 2005.

Mit hedengangne gamle skabskøkkenur, som batteriet desværre var begyndt, at syre i - og dermed ødelagde det. Taget ved udskiftningen til et nyt ur ca. september 2005.

Et vellykket selvportræt taget i blinde med kameraet vendt imod mig selv henne ved blok 20-22 på Bellahøj. Taget Sankt Hans Aftens dag 2006, da jeg var på fototur i området.

Prøvebillede Nr. 2 med forskellige lysindstillinger af mine 5 pærelamper m.m.

Her har vi så Berney, som min fanatiske bamsoman af en bonusfar vandt i Tivolis kæledyrstombola tilbage i ca. 1999. Men da hans 2 år gamle og ældste barnebarn så den under et besøg i ca. sommeren 2007, blev han dybt forelsket i den og fik så lov til, at ta' den med sig hjem uden for sin fødselsdag. Så han har den altså ikke mere, og derfor er billedet også helt uerstatteligt. Det er taget som en af de sidste billeder til min mors 72 års fødselsdag i april 2006.

I forbindelse med noget bygeaktivitet juledag 2005, opstod der et helt specielt lys over Frederikssundsvej m.m. Som jeg var så heldig, at fange med kameraet i et vellykket panoramabillede, hvoraf dette billede var det første af de 2 billeder, det bestod af.

Prøvebillede Nr. 3 af 5 af mine 5 pærelamper m.m.

Et yderst krakeleret Ensrettet-skilt på Skansebjerg ved den boligblok jeg bor i en del af tilknyttet til. Billedet er taget ca. 2004, og skiltet er for længst skiftet ud med et noget pænere af slagsen.

Prøvebillede Nr. 4 af 5 af mine 5 pærelamper m.m. med forskellige lysindstillinger.

Uret over min gamle urmager, Gullacksen ure på strøget i København. Taget på en Københavnertur ca. foråret eller sommeren 2004.

En flot hvid rosenblomst fanget på Bellahøj ca. engang i 2005.

5. og sidste prøvebillede af mine 5 pærelamper med forskellige lysindstillinger på kameraet. Alle 5 billeder er taget rimeligt hurtigt efter hinanden samme dag. Som, at dømme ud fra kalederbladene foran, var søndag den 23. oktober 2005.

Et godt bud på en fattigmandsmarcipangris taget gennem ruden ind til Synoptik ved Brønshøj torv i julen 2005.

Den højre vandjet på hurtigfærgen imellem Ystad og Rønne. mens den er i venteposition før afgang i Rønne havn. Taget på min hjemrejse fra Bornholm tilbage på onsdag den 12. juli 2006.

Ikke Texas', men Bellahøjs gule rose. Taget ca. sommeren 2005.

Kort og godt juletræet på Brønshøj fra julen 2006, en dag solen skinnede og jeg gik rundt om træet og tog 8 billeder fra 8 forskellige vinkler, hvoraf dette var et af dem.

På vores i øvrigt familietur til Bornholm i juli 2006, var vi lidt sent ude med hotelreservationerne - der var praktisk talt alt udsolgt på hele øen. Så i mangel af bedre måtte vi ta' til takke med denne lille gård, Pæregården ("Energisparepæregården"), som lå - og formodentligt stadig ligger i landsbyen Olsker lidt syd for Allinge. Hvor der i tidligere tider nok har ligget en gammel boplads, da man har gjort en masse fund af forskellige ting der. Billedet er taget ude fra den tilhørende have, hvor der i øvrigt var en halvstor trampolin til fri afbenyttelse ovre i hjørnet.

Et desværre lidt uskarpt billede af det nytændte juletræ inde i på Rådhuspladsen i København den 1. søndag i advent 2006. Billedet er taget på ISO400 - kameraets højeste, hvilket får det til, at se ud som om, at træet lyser hele rådhusets facade op. Det var ingenlunde tilfældet i virkelighedens verden, men det ser da meget godt ud, ik?

Kort og godt noget graffiti i den ca. 34 meter lange Tunnel under Frederikssundsvej, jeg altid bruger når jeg kommer med bussen inde fra byen. Taget ca. 2005.

En værre "torpedo" af et juletræ på Husum torv. Det ville jeg også ha' taget 8 billeder af hele vejen rundt. Men pladsen var ikke til det, så for, at få det hele med, måtte jeg nøjes med dette ene billede. Som i øvrigt er taget i julen 2006.

Et klistermærke på en eltavle omkring polititorvet i København. Taget i oktober 2005.

En tom dåse Mirinda på åben gade. Hvor og hvornår det er taget er jeg lidt usikker på, men mon ikke det er fra København et sted engang i 2005-6 stykkers penge - jo. jeg tror det.

Ja, det kommer vel næppe bag på nogen, at dette er taget nytårsaften. Men mere præcist er det taget ud ad køkkenvinduet hos min mor på 9. sal på Bellahøj efter kl. 12-midnat ved nytåret 2005-2006, med kameraet på langsom lukke og højeste ISO.

En fed kværn fanget ved Hovedbanen i København i sommeren 2006.

Mit "nye" og endnu større skabskøkkenur, som jeg har den dag i dag og brager hovedet ind i fra tid til anden. Taget samme dag som det første billede, altså cirkus engang tilbage i løbet af september 2005.

Originalbilledet til et kraftigt beskåret portrætbillede af mig selv, som jeg skulle bruge på min spillerprofil på spil.tv2.dk. Billedet er taget med selvudløser mens kameraet står på en hylde med den hvidmalede og udslåede foldedør til mit skabskøkken som baggrund engang i efteråret 2005.

Den uvirksomme prabolantenne oppe på taget af den egendom, jeg bor i en del af. Billedet er taget nede fra vores gård lige før vi fik skiftet taget ud og parabolen dermed blev fjernet i april 2006.

En Playboy-kanin ud for en frisør på strøget i København. Taget ca. forår 2006.

En stor forgyldt grankogle fanget på et velvoksent juletræ på slotspladsen inde i Tivoli, ved deres julemarked i 2005.

Kort og godt 1. søndag i advent 2005 hjemme hos mig selv med min lille rødlersadventskrans til julelys Nr. 1: Fra siden.

Kort og godt 1. søndag i advent 2005 hjemme hos mig selv med min lille rødlersadventskrans til julelys Nr. 2: Oppe fra.

Carlsbergs logo faget ude ved selve det gamle bryggeri i Valby i efteråret 2005.

En mandshøj og velvoksen softice ud for en isbod på strøget. Taget ca. sommeren 2005.

Den "vestamerikanske balsampoppel" ved indgangen til Bellahøj skole, som jeg bor overfor. Taget i sommeren 2006

Kort og godt 1. søndag i advent 2005 med min dengang i Tivoli nyindkøbte jernadventsstaget med engle på til fyrfadslys Nr. 1: Oppe fra.

En velvoksen flaske luksusshampoo på hjul ude foran Matas på strøget i København. Den er en kende medtaget af tidens tand.

En klynge flotte røde roser. Vistnok taget i vores gård i sommeren 2005.

Kort og godt 1. søndag i advent 2005 med min dengang i Tivoli nyindkøbte jernadventsstaget med engle på til fyrfadslys Nr. 2: Fra siden.

En flot rød rose i vores gård fra sommeren 2005.

Jeg ved ikke med dig, men er det der ikke et målfoto? :-) Taget i udkanten af Degnemosen på Bellahøj (Henne ved "furen") hvor der står 2 mindre mål, hvor dette er det ene af dem.

Kort og godt 1. søndag i advent 2005 med min dengang i Tivoli nyindkøbte jernadventsstaget med engle på til fyrfadslys Nr. 3: Tæt på det tændte fyrfadslys.

Vandjettet fra tidligere, men nu er den kommet op på fuld fart med 17 kubikmeter (17 tons) Østersøsaltvand i sekundet. Som skyder færgen af sted med op til 80-100 km/t. hen over Søsterøen, øh jeg mener Østersøen.

Samme fattigmandsmarsipangris, som fra tidligere. Men forskellen er bare, at det første billede blev taget - ikke med tang - men udover selvfølgeligt med mit kamera, så også med en ISO400 - kameraets højeste. Og dette billede er så taget med autoISO - den normale indstilling - da jeg lidt senere blev klar over fejlen og rettede den efter nogle natoptagelser ved en tidligere lejlighed.

2 af de 4 Øllefanter i elefantporten ude ved Carlsbergbryggerierne i Valby. Taget i oktober 2005.

Rundetårn i frøperspektiv, som knejser i alt sin magt og vælde på Købmagergade i København. Taget ca. efteråret 2005.

Så er det sgu kraftknuseme gået helt hen og blevet efterår på Bellahøj. Taget ca. 2006.

En fastlysstage taget på et cafébord i Tivoli engag i 2006.

Plakaten til Narnia fanget på Kongens Nytorv engang i 2005, da den gik i biffen. Billedet er taget fordi der øverst på plakaten står: "Aslan er på vej". Et navn min storesøster giftede sig til i starten af 2000, da hun blev gravid med en Tyrkisk mand.

Et billede af en solnedgang over Bellahøjparken, som var det eneste billede blandt de 187, jeg havde manipoleret lidt med og givet det lidt ekstra rød farve. Men her er hvordan det i virkeligheden så ud med det blotte øje sådan cirkus.

Endnu en flot rød rose i vores gård fra ca. sommeren 2005.

Carsberg-logo m.m. på en mur ved Carlsbergbryggerierne i Valby i København. Taget i oktober 2005.

Et selvportræt taget i blinde med kameraet vendt imod mig selv mens jeg ligger og slapper den på min seng efter noget oprydning. Billedet er udtryk for hvordan jeg ser ud med jævne mellemrum - dog ikke nu mens jeg skriver denne tekst, hvor jeg er sådan nogenlunde korthåret og kortskægget. Taget cirkus engang i løbet af efteråret 2005.

Logoet til en pølsevogn, som jeg ved selvsyn så med samme navn ude på Sundbyvester plads i foråret 2004. Billedet er dog taget inde på Rådhuspladsen i København cirkus et års tid senere.

På dette og de efterfølgende 3 billeder kommer endnu en række prøvebilleder med forskellig lysindstilling på kameraet. Billedet er af en PH-bordlampe med glasskærm stående på min mors underkonsol fra sin egen mor - altså min mormors hjem. Taget under et besøg engang i 2006. Dette er i sagens natur Prøvebillede nr. 1 ud af 4 i alt.

Prøvebillede Nr. 2 ud af 4 i alt af min mors PH-bordlampe med forskellige lysindstillinger på kameraet.

Prøvebillede Nr. 3 og næstsidst ud af 4 i alt af min mors PH-bordlampe med forskellige lysindstillinger på kameraet.

Prøvebillede Nr. 4 og stidst ud af 4 i alt af min mors PH-bordlampe med forskellige lysindstillinger på kameraet.

Her har vi så Thor, som min yngste nevø ynder at lege karate med. Det var også tilfældet denne gang til min mors 72 års fødselsdag i april 2006, hvor den efterfølgende endte ude i gangen foran hoveddøren, da han mistede interessen for den for en tid, hvor jeg så var hurtig nok til, at forevige den inden den blev samlet op og anbragt på en kon"Thor"stol i arbejdsværelset.

Kort og godt Socialdemokratiets Sankt Hans Aften på Bellahøj Friluftsscene tilbage på fredag den 23. juni 2006.

Af uransagelige årsager er der nogen der på fliserne inde omkring Børsen og Finansministeriet har tagnet 2 røde pølser: En stor og en lille med rød spraymaling med kort afstand imellem hinanden. Dette er så den lille pølse. Taget engang i 2006.

Og dette er så den store pølse taget få øjeblikke efter den lille.

Til Sankt Hans-festen 2006 på Bellahøj, var der nogen der havde medbragt denne grønne dødningefyrfadsstage til friluftsscenen, hvor den stod bag dem øverst oppe. Jeg prøvede gentagne gange, at ta' et billede af den uden blitz, så man ku' se, at der faktisk stod et tændt fyrfadslys nede i den, men billedet blev ved med, at blive uskapt, så til sidst måtte jeg opgi' det, og tog så dette billede med blitz, som til gengæld blev skarpt. Man ka' dog så ikke se, at der er et tændt lys nede i den, så du må tro mig på mit ord.

Kort og godt den 3-delte skorsten til Bellahøj varmeværk med nogle spøjse småskyer ovenover. Taget ca. sommeren 2005.

Jeg ved ikke med dig, men er det der ikke en tagrende? Det syn's min storebror i hvert fald, da vi gik forbi den på parkeringspladsen til Hammershus slotsruin på Bornholm, da vi var på vej hjem derfra. Taget tilbage på onsdag den 12. juli 2006.

Flot facade, eller hva'? Det er en nu desværre for længst lukket spøjs tøjbutik ved navn: "Empire Street Wear" på hjørnet af Frederikssundsvej og Arnesvej, som jeg var hurtig nok til, at forevige inden den lukkede til fordel for et solcenter, som stadig ligger der, og den flotte facade blev malet nådesløst over med en kedelig lysegrå farve og pladerne over dør og vinduer blev pillet ned. En sand skændsel for det flotte kunsværk. Det ville svare til, at male maleriet af Mona Lisa over. Man okay, hver sin lyst. Jeg er bare glad for, at jeg nåede, at ta' dette nu helt uerstattelige billede mens tid var.

Kort og godt nogle småskyer over Nr. 10 på Bellahøj. Taget sommeren 2005.

Jeg ved ikke med dig, men det vejskilt ser da ikke ud til, at ha' det så godt. Taget i en fodgængerovergang over en af sidevejene til Bellahøjvej. Og så hut jeg visker, var det viste et billede jeg tog engang i 2006, efter batteriet rent faktisk var løbet ud og jeg var på vej hjem fra min fototur den dag. Men det skilt måtter jeg altså bare ha' med - og det lykkedes.

Arh, okay, så langbenet er jeg altså heller ikke. Men, at dømme ud fra min skygge, er det nok taget engang i efteråret næsten helt ud til Næsbyholmvej og ind imod Bellahøj, Degnemosen og ikke mindst vandrehjemmet i ca. 2006.

Tændingen af juletræet inde på Rådhuspladsen i København den 1. søndag i advent, som jeg altid følger, hvis vejret ellers tillader det. I dette tilfælde var det vist i 2006.

Kort og godt en lidt kedelig solnedgang oppe fra toppen af en af Bellahøjhusene, hvilken, ka jeg dog ikke huske mere. Men jeg vil gætte på, at det er taget engang i 2005.

Et af de efter min mening, flotteste billeder jeg nogensinde har taget med mit nuværende kamera, og det flotteste på hele min familiære Bornholmertur i jule 2006. Hvorfor jeg også har valgt netop det til brug på forsiden af den føste billedbog over arkivet her. Det er et billede af Østerlars Rundkirke, som mig og min mor var oppe/inde i efter en tur på det nærliggende middelaldermarked med hele familien, hvor jeg lige sku' ha' det her billede inden vi kørte hjem til Pæregården, som er beskrevet på et tidligere billede. Taget på tirsdag den 11. juli 2006.

Et lille grantræ, som stod ude i haven til den går vi boede på, på Bornholm, Pæregården. Taget i juli 2006.

Svanefar soler sig i skyggen på kanten af Degnemosen på Bellahøj mens mutter ligger på rede. Taget i foråret 2005.

Kort og godt en flot rød rose fanget på Bellahøj et sted engang i ca. 2006.

På dette og næste billede har jeg taget endnu et par prøvebilleder med forskellige lysindstillinger på kameraet. Billedet er af min mors lidt rodede sengebord med en lille lampe på, på Pæregården på Bornholm. Taget i juli 2006. Dette er Nr. 1 og næstsidst ud af 2 i alt.

Prøvebillede Nr. 2 og sidst ud af 2 i alt, af min mors sengebord på Pæregården med forskellige lysindstillinger på kameraet.

En rød og tændt fastlyslysestage på et cafébord inde i Tivoli i København ca. engang i 2006.

Et elektrisk julelys ved indgangen til Rådhusarkaden i København faget i julen 2006.

Toppen af en tændt gasvarmer opstillet inde på Færgekroens Bryghus inde i Tivoli i København fra julen 2006. Taget med blitz.

Samme billede som før, bare uden blitz, og derfor en kende uskarpt.

Den store og flot illuminerede hængepil nær boen over Tivolisøen i København fra julen 2006.

Ikke det gyldne, men det gasblå tårn i Tivoli i København fra julen 2006. Desværre er det lidt uskarpt taget fra Færgekroen.

Det Kinesiske Tårn i Tivoli i København. Taget i bredformat fra broen over Tivolisøen i julen 2006.

Samme billede som før, bare på højkant, så jeg får spejlingen i søen med.

Bagsiden af restaurant Nimb med et juletræ i forgrunden. Desværre er billedet uskarpt, men det er taget i julen 2006.

Og sidste billede i denne her omgang med jul i Tivoli 2006, er af juletræet fra før, bare tæt på immellem Nimb og Balkonen.

En legetøjsautomat til fordel for Pinocchiofonden opstillet foran min lokale skobutik, Discount Sko på Frederikssundsvej 2-300 meter i østgående retning fra, hvor jeg bor. Taget ca. forår 2005.

Skiltet på forsiden indtil Knudepunktet i Helsingborg. Taget ca. august 2005.

En smørblomst, som desværre har forkert fokus. Taget bag Uno-X-tanken på Gladsaxevej 5-86 engang i forsommeren 2004.

Dannebrog til tops ved Bellahøj Kirke engang i foråret 2005.

En tegning som ska' illustrere et mobil toilet, som var uden på nogle opstillede toiletkabiner på Dragør Havn i forbindelse med fejringen af 60 års dagen for Danmarks befrielse samme sted på selve dagen, tilbage på torsdag den 5. maj 2005, som desværre var overskyet med lette byger ind imellem.

Kort og godt en henkastet coladåse taget et sted i Brønshøj engang i 2005.

Kort og godt et Cykling-forbudt-skilt taget et stad i Københavns havn i august-september 2004.

Et afrevet og henkastet/tabt papirsdannebrogsflag på Frederikssundsvej nær Brønshøj torv engang i foråret 2005.

En lidt spøjs stedsegrøn gran i den åbne gård ud til Frederikssundsvej af et af AAB's hovedblokke. Træet er så vidt jeg er orienteret, desværre fældet nu, af uransagelige årsager. Så billedet - der er taget i vinteren 2005-2006 - er faktisk helt uerstatteligt.

Et klistermærkeflag på ruden ind til en jubilerende, men lukke butik på Frederikssundsvej, som jeg desværre ikke længere ka' huske, hva' var for en.

Toppen af en påskelilje tabt på vejen imellem de 2 halvdele af Bellahøj i foråret 2006.

Nogle istapper ned fra tagrenden på den lave bygning henne ved Fakta ca. 150 meter fra, hvor jeg bor. Taget i den perfekte vinter 2005-2006: Ca. februar 2006.

En dekorativ port - dog ikke en USB-port - ind til en gård på Borups Allé. Taget ca. foråret 2005.

Hovedet af frihedsgudinden, som nogen har muntret sig med, at tegne ansigt på, ved indgangen til en bodega på Amager ikke så længt fra, hvor min storesøster bor. Taget ca. foråret 2005.

En redningshelikopter fra søværnet, vist frem på Dragør Havn i forbindelse med fejringen af 60 årsdagen for Danmarks befrielse på torsdag den 5. maj 2005.

Jeg ved ikke med dig, men var det noget med en cykeltur på sådan en sadel? Billedet er taget igennem ruden til en cykelhandler på Borups Allé ikke så langt fra, hvor min nu desværre hedfengangne mormor boede, ca. foråret 2005.

Lyskurven ud for min lokale Nettobutik, hvor nogen i foråret 2005, havde muntret sig med, at flå dækslet af den grønne mand. Der er dog for længst kommet et nyt dæksel på igen.

Min mors og bonusfars gamle køkkenur med med termometer og hygrometer for neden, som de vandt til en middelmådig vinsmagning på Hotel D'Angleterre i foråret 2000-og-jule3 (2003). Og uret var lige så elendigt som vinsmagningen, og gik i stykker efter et års tid eller 2. Det er så siden hen blevet skiftet ud med et nyt, som nu også er gået i stykker. Billedet er taget, da det vist var gået både i stykker og i stå engang i 2005.

Kort og godt logoet på siden af redningshelikopteren fra tidligere. Taget samme dag.

Et lidt sjovt billede af en malet spånplade fastgjort i et vindueshul ved en farvehandler på hjørnet af Frederikssundsvej og Arnesvej. Farvehandleren var ved, at lukke på daværende tidspunkt, blev erstattet af en spøjs tøjbutik, Empire Street Wear, hvis facade jeg har billede af tidligere på denne side. Tøjbutikken lukkede efter et års tid, og blev erstattet af et solcenter. Det er nu også lukket/flyttet, og nu er bandagisten Kaiser Sport og ortopædi på hjørnet overfor, i fuld gang med, at udvide i lokalerne. Billedet har jeg i øvrigt fået trykt på en hvid T-shirt via 123foto.dk, som jeg netop her i dag tirsdag den 4. december 2007, har modtaget med posten, som jeg vil bruge den førstkommende nytårsaften 2007-2008. Selve billedet er taget ved nytårstid 2004-2005.

En fed kværn fanget på taget af Fisketorvets Shoppingcenter i København i foråret 2004.

Danmark mindste juletræ taget på Bellahøj ud for vandrehjemmet i det begyndende forår ca. marts 2005.

Og så blev det endeligt forår og tøvejr efter en lang, mørk og ond vinter, hvor en lille ny Erantis kigger frem under den smeltende sne. Billedet er taget samme tid, sted og sågar dag, som det foregående.

Kort og godt Degnemosen imod Nordøst. En del af Bellahøj få hundrede meter fra, hvor jeg bor. Taget i sensommeren 2005.

Min i sagens natur hedengangne bonusfarmors ligkiste med fyld og blomster på, taget til hendes bisættelse tilbage på torsdag den 21. april 2005 fra Brønshøj Kirke.

En flot blomst jeg ikke kender navnet på, fanget et sted på Bellahøj i foråret 2005.

Det lettere krakelerede BMW-mærke på min kølerhjelmen af min bonusfars store bil fra det herrens år 1986. Billedet er taget i forbindelse med, at min bonusfar selv gennemfotograferede sin bil fra top til tå i forsikringsøjemed, på en grusbelagt parkeringsplads i Dyrehaven nær Dyrehavsbakken efter vi havde fejret min ældste nevø og hans yngste mosters fælles 18 års fødselsdag på restaurant Lille Peter på Bakken, tilbage på lørdag den 14. august 2004.

En helt usædvanlig flot mogenfrue fanget i en blomsterkumme på Christianshavn i august-september 2004.

En lidt spøjs opsats af en tændt, tøndeformet og nupret fastlysestage i glas i et ganske almindeligt klassisk glasaskebæger på et bord med en rød dug på ud for Smugkroen i Smøgen i Tivoli i København. Taget efter en tur København-Malmö t/r i en turistbus over Blomkåløresundsbroen tilbage på søndag den 23. maj 2004. Hvor togene ikke kørte over broen pga. signalproblemer.

Der er øjensynligt nogen i nærheden der fejrer et eller andet. for der var fastgjort et par Dannebrogsflag til et gammelt rustent parkering forbudt-skilt få meter fra den boligblok, jeg bor i en del af, som også ses i baggrunden. Billedet er taget i september 2004.

Et kig til solen igennem den 3-delte, mørkegrønne metalskorsten til Bellahøj Varmeværk. At dømme efter solens højde på himlen, er det nok taget i forsommeren ca. 2005.

Jeg ved ikke med dig, men der ka' vist ikke komme ret mange skud ud af denne trumlerevolver. Hva' det ska' illustrere og hvem der har lavet denne skulptur i Kobber fastmoneret på en kegleformet rød granitsten, ved jeg ikke. Men den står ved en af broerne over kanalen i Malmö, skråt ved siden af Malmö Banagård, som ses i baggrunden. Billedet er taget i sommeren 2004.

Kort og godt en lyserød og udsprungen stokrose fanget på Christianshavn i august-september 2004.

En endnu mere lyserød stokrose. Taget samme tid og sted som den første.

Kort og godt Degnemosen på Bellahøj imod Nord. Taget i sensommeren 2005.

Et lidt spøjst billede taget på tid med håndholdt kamera på Bellahøj Trafikplads ned på Borups Allé mens en enkelt bil en sen aftentiden kører ind i Bellahøjtunnellen, ca. foråret 2005.

På de følgende 38 billeder er der noget meget flot graffiti lavet af nogle proff'er engang i fortiden på en L-formet mur i Københavns havn et stykket skråt bag Fisketorvets Shoppingcenter på Kalvebod Brygge. Kunstværket hedder "Evolution". Hvilket den også handler om lige fra Big Bang over Dinosaurerne til de første aber. Der har ifølge TV2-Lorry været planer om, at frede kustværket, hvilket jeg kun ka' tilslutte mig, da jeg syn's det ville være meget synd, hvis det blev malet over eller muren blev revet ned. Alle 38 billeder er taget ved siden af hinanden, som et slags panoramabillede. Men da stedet også er en yndet parkering for lastvognstrailere, stod der en del af dem foran muren, så jeg måtte ta' nogle af billederne fra skæve vinkler og nogle tættere på end andre. Derfor passer billederne ikke samme i et panorama eller flere, men det gør det ikke mindre flot ad den grund. Hele serien er taget under en fototur langs Københavns havn i sydgående retning helt tilbage på søndag den 4. april 2004 (04.04.04). God fornøjelse: Evolution Nr. 1 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 2 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 3 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 4 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 5 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 6 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 7 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 8 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 9 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 10 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 11 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 12 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 13 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 14 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 15 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 16 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 17 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 18 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 19 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 20 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 21 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 22 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 23 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 24 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 25 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 26 ud af 38 i alt. (Her kommer der af uransagelige årsager desværre nogle mærkelige udstregede lodrette gule streger i bogstaveligste forstand ind i billedet).

Evolution Nr. 27 ud af 38 i alt. (Og flere uheldigheder: Her er malingen desværre begyndt, at skalle af visse steder).

Evolution Nr. 28 ud af 38 i alt. (Den store afskalling forfra).

Evolution Nr. 29 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 30 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 31 ud af 38 i alt.

Evolution Nr. 32 ud af 38 i alt. (Dette skulle så være deres fælles signatur - en hjemmesideadresse: En hjemme som ikke er synderlig spændende: Begsort med en lille smule grøn tekst på m.m. og et pop-up med en mystisk lydfil på og et computerspil fra en svunden tid (Meget simpelt a la Ping-Pong fra computerens barndom) og ellers ikke en rygende skid mere.

Evolution Nr. 33 ud af 38 i alt. (Så er vi gået om hjørnet til aberne).

Evolution Nr. 34 ud af 38 i alt. (Desværre sidste billede med selve Evolution).

Evolution Nr. 35 ud af 38 i alt m.m. (Her er der desværre nogle skvadderhoveder, som har malet resten af Evolution over til fordel for deres eget graffiti. Men når det så er sagt, så ser det her heller ikke allerværst ud, vel?)

Evolution Nr. 36 ud af 38 i alt m.m.

Evolution Nr. 37 ud af 38 i alt m.m. Næstsidste billede.

Evolution Nr. 38 ud af 38 i alt m.m. SLUT!!

Kort og godt Vor Frelsers Kirkes snoede kirtårn på Christianshavn i frøperspektiv. Taget i august-september 2004.

Et lidt sjovt billede. Det er egentligt et fejlskud, men jeg syn's det gi'r en meget sjov effekt med trappen der bevæger sig. Billedet er taget ud af vinduet i et Øresundstog på Tårnby station på Amager, lige da toget var kommet godt op i fart efter, at den var begyndt, at køre fra stationen. Cirkus august 2005.

Min desværre hedengangne mormors gamle Amagerhylde, som jeg har arvet. Billedet er taget efter, at jeg satte alle hendes nipsting m.m. på plads på den efter udbedrelsen af en vandskade i min lejlighed i juni-juli 2004.

Jeg ved ikke med dig, men er det her ikke et granatæble? Billedet er en del af en plakat på en offentlig skraldespand på Frederikssundsvej i Brønshøj. Og plakaten er fra pertiet Enhedslisten, og omhandler bekæmpelse af fattigdom i det 21. århundrede, som de lancerede i foråret 2005, hvor billedet derfor også er taget.

Jeg ved ikke med dig, men jeg sku' da ellers mene, at denne kiosk på Frederikssundsvej lidt længere nede imod Nørrebro station, skulle ha' sodavand nok til et stykke tid. Jeg ska' med det samme lige beklage, at billedet er lidt uskarpt, men det er hva' der sker i ny og næ. Det er taget ca. i efteråret 2004.

Og dette billede er oprindeligt det sidste billede i arkivet, men grundet, at der gik lidt kage i rækkefølgen under indlæsningen her på siden, ligger der 19 billeder foran dette billede. Og det er et billede af en gul cigarkasse af en boligblok i udkanten af Malmö, som er taget igennem ruden på en turistbus, som jeg kørte derover med en dag: søndag den 23. maj 2004, hvor togene ikke kørte over Øresundsbroen pga. signalproblemer på strækningen.

Et sneklædt bænk m.m. henne ved busstoppestedet Hyrdevangen ved Brønshøjparken, hvor jeg plejer, at stå af når jeg kommer med bussen inde fra byen. Billedet er taget engang i løbet af den perfekte vinter 2005-2006.

Ka' du sige mig, hva' det kinesiske tegn betyder? Jeg ved det ikke selv, men da det er taget inde i Tivoli i København, ku' jeg forestille mig, at det betød netop ordet: "Tivoli". Taget i sommeren 2005.

De sørgelige rester af min hedengangne morfars gamle øl-julekalender, som min storesøster nu har overtaget. Og det er da også ude hos hende det er taget, juleaften 2005.

Kort og godt min yngste nevøs slukkede månesengelampe. Taget juleaften 2005.

Jeg vil tro dette billede lige op i en gadelampe på Bellahøj, er taget på min 32 års fødselsdag: søndag den 6. marts 2005. Dengang havde jeg nemlig lige lært, at bruge min ISO på mit kamera, og tog nogle nattebilleder af forskellige ting med ISO400 - kameraets højeste - på mit kamera. Og det gjorde jeg udelukkende for, at afprøve funktionen, mens jeg gik hjem fra min mor og bonusfar på Bellahøj, hvor festen sædvanen tro, blev afholdt.

Og her er så et billede i samme serie som det forrige på samme tid og sted, bare med en gadelampe lidt længere væk. Jeg ska' lige beklage, at billedet er uskarpt, men det bli'r den slags nattebilleder ganske ofte.

En nu for længst solgt børnelænestol hos min lokale møbelhandler, Nutidsbo i underetagen af hvor jeg bor. Taget gennem vinduet ved min hjemkomst fra juleaften 2004 hos min storesøster. Jeg havde ellers tiltænkt min yngste nevø den stol, men var ikke hurtig nok og havde ikke den fornødne kapital før den var væk igen. Og jeg har ikke set en tilsvarende stol siden, andet end nogle andre børnestole. Men det var ikke lænestole, han har fået et eksemplar af den til sin fødselsdag og Nutidsbo har dem faktisk endnu.

Dette er et lidt fjollet billede, jeg har taget nede hos min mor. Hvor jeg i sommeren 2004, udvekslede mail-adresser med min storesøster. Og som følge deraf ville jeg naturligvis sende hende en mail - hvilket jeg faktisk også havde aftalt med hende. Men ordkløver, som jeg er oversatte jeg først e-mail til dansk: e-post. Det sagde jeg så bagvendt: P-ost. Og under et besøg hos min mor, hvor jeg havde kameraet med, ga' jeg ud tryk for, at jeg sku' bruge en skive ost - det fik jeg. Så lagde jeg osten på et smørrebræt, fattede en smørrekniv og skar et P ud af osteskiven til min mors store undren. Da jeg så efterfølgende forklarede hende, hva' det handlede om, ku' hun ikke lade være med, at trætte lidt på smilebåndet - o O ("Den tossede unge"). Bagefter åd jeg naturligvis hele osteskive både P'et og de småstykker jeg havde skåret væk. Da min storesøster en dag eller 2 efter modtog min mail med den vedhæftede billedfil, undrede hun sig også lidt. Og da jeg telefonisk lidt senere forklarede hende den rette sammenhæng, sagde hun bare: "Nåh, okay!"

Kort og godt en yderst dekorativ boligblok klemt inde imellem 2 andre på Borups Allé. Taget ca. efterået 2005.

Endnu et lidt fjollet billede ind i en pivåben trækkanal i øjenhøjde, så hut jeg visker i den blok, hvor Binau låse ligger på Frederikssundsvej. Taget på hjemturen fra den årlige Sommerfest i Brønshøj Præstehave i starten af juni hvert år. I dette tilfælde var det vist i 2005.

Den gamle mastekran på holmen i Københavns havn, som jeg tog på en ca' ugelang fototur over månedskiftet august-september 2004 langs netop Københavns havn i nordgående retning helt fra Langebro på Amagersiden med netop mastekranen som det endeligre mål. Alle de billeder der er taget i august-september 2004, i dette arkiv, er fra samme serie/fototur.

Kort og godt Vandshøj Brøndtårn, øh, jeg mener selvfølgeligt Brønshøj Vandtårn i frøperspektiv. Taget engang i ca. 2004-2005.

Flammen på et tændt julelys på juletræet af min storesøsters juletræ. Taget juleaften 2005.

Dette er min mors og bonusfars lille jesusfigur på toppen deres lave reol med glashylder inde i stuen. Figuren har de fået af ældste bonusstoresøster, som havde den hjem fra en ferie til Spanien-Portugal i ca. foråret 2005, som tak for, at de havde passet hendes kat under ferien. Billedet er taget ca. julen 2005.

En flot lyserød rose fanget på Degnemose Allé i Brønshøj, ikke helt så forbandel langt fra, hvor jeg selv bor. Taget ca. sensommeren 2004.

Endnu en flot lyserød rosenblomst taget samme tid og sted, som det forrige billede.

En tegnet Pegasus på siden af en hvid varevogn fra et firma, jeg ikke ka' huske, hva' hedder. Men som ikke desto mindre holdt parkeret ud for en butik på Frederikssundsvej, da jeg tilfældigt kom gående forbi med mit kamera engang i ca. foråret 2005.

Min lille grønne adventsstage i rødler til julelys + 2 spøjse lilla fyrfadslys med glimmer på, som jeg købte inde i Tivolis julemarked 2004 og brugte til den 4. søndag i advent samme år, hvor billedet i øvrigt også er taget på mit store cafébord hjemme hos mig selv.

Og det allersidste billede i dette store arkiv, er et af min såkaldte Omegaskal i ægte ben/knogle med guldhugtand og div. tegn fra dyrekredsen indgraveret over hele overfladen. Det er en jeg kun har til pynt, og er købt i den spøjse biks: Out of Control inde på Københavns hovedbanegård i efteråret 2002-2003 stykker for hele 758,- kr. Her afbilledet på min hylde med nipsting - hvor den i øvrigt har sin vante plads - før jeg satte resten af tingene på plads efter min hjemkomst fra en genhusning under en udbedrelse af en vandskade i min lejlighed i juni 2004.

Her er så hele arkivet med samtlige 187 billeder under et. Alle billederne er i øvrigt fra årene 2004, 2005 og 2006. Og de har nu alle sammen fået en mindre ansigtsløftning med en gang lysning og autocolor. Derudover er alle skæverterne rettet op, og de værste uskarpheder er blevet udbedret så meget som muligt. Og det er altsammen sket i Photoshop Elements 2.0. Jeg ska' dog med det samme lige beklage, at ikke alle billeder er blevet lige gode, men jeg har gjort, hva' jeg kunne. Billedstøjen ka' jeg på nuværende tidspunkt ikke gøre noget ved - jeg beklager.  Til gengæld har jeg i modsætning til de 5 foregående mapper, skrevet under hvert enkelt billede. Hvilket i sig selv har taget tid: En møjsommelig proces, som har taget flere dage. Ligesom i de 5 foregående mapper, er billederne stadigvæk i den hårdest mulige komprimering, hvilket desværre fjerner dato- og tidsangivelsen fra hvert enkelt billede af disse kopier. Jeg ka' naturligvis stadigvæk se det på originalbillederne, men det ville være endnu mere tidskrævende, at finde ud af det ad den vej. For hvor er det lige hvert enkelt billede stammer fra? Så den del af processen har jeg undladt, at gøre brug af. Derfor har alle billeder, hvor jeg ikke har noget konkret, at forbinde det med, fået en datering ud fra et rent gæt - en gisning, om du vil. (Typisk angivet med et "ca." eller et "cirkus" før dateringen). Alle andre steder, og der, hvor jeg har skrevet en kronkret dato, er det for det meste rimeligt korrekt. Men ellers ska' dateringen tages med et vist gran af sydesalt fra Læsø, en vis grad af usikkerhed og en veritabel atomkernesund skepsis. Men bortset fra det, så trods alt god fornøjelse med den alle sammen - samtlige 187 billeder - som jeg i øvrigt efterfølgende vil lave 10 ekstra puslespil, og 1 ekstra vendespil af. Og mon ikke også, at der bliver plads til en større billedvæg med 40 billeder i - jo, jeg tror det. Klik dig evt. ind på "Evolution m.m." ude i menubaren til venstre. 😎Billederne er dog ikke i helt samme rækkefølge, som i/på de første 5 mapper/sider, da der tilsyneladende er gået lidt kagemand i rækkefølgende under indlæsningsprocessen. Men det går nok. Det vigtigste er, at alle 187 billeder er der - og det er de. Endnu en gang god fornøjelse med dem alle sammen.

| Svar

Nyeste kommentarer

24.10 | 03:34

Tak fordi, du finder ovenstående tekst morsom. Jeg har dog siden hen fundet frem til sitet: www.timeanddate.com, hvor man bl. a. ka' lave mere præcise timere.

22.10 | 17:24

lol

27.02 | 14:05

Lyder forfærdeligt :/

---------------------------------------
http://www.kviklantop.com/

02.09 | 14:54

Hej Christian, psykiater Kurt Rasmussen indstillede mig til førtidspension i 1996, - hvorfor han ikke, som du skriver gik pension i 1989, men 1999 😊